Onze Festival bruiloft



Zoals jullie misschien wel mee gekregen hebben, heeft onze bruiloft heel wat voeten in de aarde gehad. Al maanden waren we bezig met de voorbereidingen. Nadat we twee keer samen een huis verbouwd hadden, wisten we dat we ook onze bruiloft zelf wilden gaan opbouwen. En dan niet zelf het uitkiezen van een locatie en uitkiezen van het eten, maar echt alles zelf.. 

Qua sfeer en invulling hebben we gekozen voor een festival bruiloft met live muziek. Voor ons geen strak georganiseerde dag met gedekte tafels, maar juist een ontspannen losse dag, waar iedereen kan doen waar hij/zij zin in heeft. Wat we ook anders hebben gedaan, is dat we alle gasten vanaf 15:00 hebben uitgenodigd, dus eigenlijk was iedereen daggast. Alleen de ceremonie hebben we met een intieme groep gedaan. 


De locatie hadden we al direct op het oog. De loods/erf van onze (schoon)vader waar normaal gesproken bouwmaterialen opgeslagen liggen is namelijk niet alleen groot genoeg, maar heeft ook het industriële sfeertje(stalen balken en een oude brickwall) waar we naar zochten.

KeesEsther-0463 KeesEsther-1235
 

Een cateraar inhuren en uit een vast menu moeten kiezen past niet bij ons. Er is uiteraard niets mis mee, maar wij vonden het veel te leuk om het persoonlijk te maken en vrienden erbij te betrekken. Dat we gezegend zijn met o.a. vrienden die in een kaaswinkel werken en een eigen restaurant/wijnwebshop hebben, maakt dat natuurlijk een stuk gemakkelijker. Maar ook gaf dit ons de mogelijkheid om zelf alles te proeven en uit te kiezen, zodat we onze gasten een inkijkje konden geven in ons leven. Want dat bestaat voor een groot gedeelte uit goed eten en drinken, gezelligheid en een feestje op zijn tijd. Thuiszitters zijn wij niet, vandaar ook dat we in de binnenstad wonen. De Haarlemse horeca heeft een goede klant aan ons, laten we maar zeggen... 

KeesEsther-9948
KeesEsther-9809

Gaandeweg ontstond het idee om Haarlem(onze geliefde woonplaats) en afkomst(Friesland) samen te brengen.  De wijn van Le Mortier, ons favoriete restaurant/wijnwebshop in Haarlem, en het borrelplankje met kaas en hammetjes van de Kaaskampanje van Haarlem. Ook leverden zij onze kaastaart. In onze zoektocht naar een foodtruck, om het festivalsfeertje compleet te maken, stuitten we op een foodtruck die Friese producten gebruikt.

KeesEsther-1214 KeesEsther-1432
 
We vonden het een ludiek idee om onze festival bruiloft een naam te geven, zoals een echt festival ook heeft. Al vrij snel kwamen we op "Viva la Olivier", oftewel leve Mr & Mrs Olivier! Een vriend van ons maakte een logo, die we vervolgens gebruikten voor o.a. onze website, polsbandjes, spandoek en bedankjes. Ook hebben we een raamsticker met ons logo laten maken bij Matchsetlove.

Logo-Decorated 0681aec9-b2eb-40a2-954b-088cc10825d1 (1)

KeesEsther-9462 KeesEsther-1937

KeesEsther-1362 IMG_7446 (1)
 

Om de loods een warmer effect en iets feestelijks te geven, besloten we het balken plafond vol te hangen met lampionnen en veel perzische tapijten neer te leggen. Ook hebben we meerdere wanden bekleed met bamboe stroken. Bij Hype pop up vonden we er een heleboel, en niet onbelangrijk, voor een normale prijs. 


KeesEsther-0346 Image-1 (1)

Over mijn bruidsjurk droeg ik een gepersonaliseerd spijkerjasje van Aim your wedding. Toen ik dit idee op Instagram tegen kwam, was ik direct verkocht. Zo'n jasje moest ik hebben en zou voor mij een Bohemian touch aan mijn jurk geven. Bohemian chic was onze dresscode, dus vandaar. Wil je ook zo'n jasje laten maken? Dan heb ik een leuk nieuwtje! In de maanden oktober tot maart krijg je 10% korting 
met de kortingscode "wonenbyes".

KeesEsther-0135 KeesEsther-9873
  

Voor de ceremonie vroegen we een vriend van ons die in een band heeft gespeeld, cabaret heeft gedaan en tegenwoordig spreker is. We zijn getrouwd in een kleine kerk, maar alles behalve een standaard ceremonie en niet kerkelijk. De ceremonie was een mix van verhalen over ons en grappige elementen zoals dat ik mijn man(dat moet nog even wennen hoor) moest kiezen aan de hand van antwoorden die hij en willekeurige gasten uit de zaal gaven. Hij schreef zelfs een eigen nummer voor ons.

Arjen5
Arjen9
Qua decoratie hebben we alles zelf gemaakt. Zo hebben we een photobooth hokje gemaakt, diverse tekstborden, een kast van aardappelkistjes en loungebanken van pallets. Ook de grote "LOVE" letters en de welkomstpoort met de letters WEDDING maakte we zelf.

KeesEsther-1289 IMG_9637

KeesEsther-1190
KeesEsther-1204

Jullie zullen het bijna niet geloven, maar ook de fotograaf "The Wedding Reporter" die deze geweldig foto's maakte, is een vriend van ons. Neem vooral een kijkje op zijn website.

KeesEsther-1576
KeesEsther-1504

KeesEsther-1251

KeesEsther-1596

KeesEsther-1207

KeesEsther-1212

KeesEsther-1582

KeesEsther-1644

KeesEsther-1823
KeesEsther-1878

De laatste verbouwing en vooral de inrichting van het huis heeft mijn passie voor interieur aangewakkerd en heeft me doen in zien dat ik daar echt iets mee moet gaan doen echt. Wie weet ga ik daar binnenkort WeddingbyEs aan toevoegen.. :) 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Een PVC visgraat vloer

The making of.. mijn gepersonaliseerde spijkerjasje

How it started..